La importància del “Altarcito” de part i maternitat

Fa pocs dies em va arribar una de les escultures embarassades que fa la Montserrat Graupera de Crear Vida, i que ja fa un temps que vull que presideixi els “altarcitos” de part i maternitat que fem a Pintapanxes. Són unes figuretes senzillament captivadores. Precioses. Com que la conec i sé que les fa amb molt amor i delicadesa, estan carregades de significat per a mi  i es converteixen l’objecte ideal per presidir el meu altar.

Fer un altar, ens facilita posar intenció en la vivència positiva del part, a posar energia i mantenir les emocions que volem que ens acompanyin en aquest moment. Ens ajuda a elevar (altar ve del llatí i significa elevar) el nostre desig i materialitzar la imatge del part que volem viure. A més de sentir-nos unides a totes les dones que han parit abans que nosaltres des de el princípi dels temps i per tant a empoderar-nos pel moment part.

Tu també pots fer el teu altar de part o maternitat a casa per a què t’acompanyi en el darrer trimestre del teu embaràs, sobretot quan es va acostant la data del part.

Et recomano que gaudeixis igual de fer-lo com de contemplar-lo. Només has de trobar un raconet tranquil i íntim on puguis seure una estona quan et vingui de gust i hi puguis posar els diferents objectes que triïs. Pots delimitar l’espai amb una tela de un color càlid, suau, que et suggereixi feminitat, a mi en aquests casos m’agrada el rosat o violeta. Després hi vas posant tots els objectes que per tu representin de manera positiva la maternitat i el part, i objectes que estiguin carregats de significat emocional, que et connectin amb el teu bebè o el teu poder intern, com figures, imatges, elements de la natura, dibuixos que hagis fet durant l’embaràs, escrits, teixits… qualsevol cosa, la llista és infinita mentre et serveixi a tu! El conjunt t’ha de facilitar que quan el contemplis una estona cada dia et transmeti, serenitat, seguretat i una imatge amb molta força positiva de tu mateixa i el teu part.

Gemma de Pintapanxes

2 comentarios en “La importància del “Altarcito” de part i maternitat

 1. Veronica dijo:

  Hol Gemma!! Me gustaría compartir una anécdota del día que nos pusimos de parto…
  Era 22 de Junio, yo tenía mis altarcitos varios en la habitación pero el altarcito del parto lo habia ido montando poco a poco en el comedor, cada día o cuando sentía hacía algo…ese 22 de Junio me dió un aire y quise acabarlo. Al mediodía cuando llegué de Girona me puse con mi altar de parto, terminé de dejarlo como sentía que debía estar. Recuerdo que lo último que puse fueron las Esencias de la Tània preparadas especialmente para el Gran Día y justo al terminarlo me eché la Esencia de Parto personalizada (sin saber muy bien pq lo hice claro está), algo en mi me dijo “uix y todo esto hoy por qué” y con esa pregunta me quedé…
  Por la tarde me puse de parto, 38 semanas, sin contracciones previas…jejeje!! Y Alan nacía en casa, delante de ese altar, dentro de la piscina de partos y acompañados por maravillosos Corazones, el papi (por supuesto), Isa, Marga y Paloma (Equip Mudra), el día 23 de Junio a la 1.37 de la madrugada.
  Que recuerdos!!!😍😍😍😍

  Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s